Over ons

Wie zijn wij? 

Aangenaam, wij zijn Dianne en Peter van Ree.

Na een bouw periode van ruim een jaar is de kennel van de Halserug een feit en kan deze sinds kort gepresenteerd worden. Peter en ik zijn hondenliefhebbers in het algemeen met een grote liefde voor jachthonden. Voor ons beiden geldt dat we vanaf onze jeugd al omringd werden door diverse hondenrassen. Bij Peter thuis was de Mechelse Herder en bij mij thuis de Cocker Spaniel. Toen ik uit huis ging kwam al snel de Siberische Husky en de Alaska Malamute. Samen hebben we 13 jaar een Heidewachtel gehad. Normaal gesproken zijn we maandelijks in de Duitse bossen te vinden met Juno en Mila. Peter en ik sluiten ons graag aan bij verschillende drukjachten samen met de honden. Daarnaast heeft Peter met een aantal andere jagers in Hessen een eigen jachtgebied. Zelf heb ik in 2019 het certificaat Vakbekwaamheid Houden van Dieren gehaald. 

De omgeving

De liefde voor honden vergt natuurlijk ruimte, tijd en geduld. Wij hebben in 2018 het geluk gehad om een boerderijtje te kunnen kopen in het mooie Halle in de Achterhoek. Deze locatie past precies bij het beeld dat wij hebben van de ideale plek om dergelijke honden te houden. Het huis ligt afgelegen aan de bosrand met veel ruimte en zelfs ons eigen stukje bos. We hebben er voor gekozen om eerst het gehele terrein dusdanig te omheinen dat alle dieren die wij houden vrij rond kunnen lopen. Vervolgens hebben we een kennel gebouwd om de honden een optimaal thuis te kunnen bieden. 

De kennismaking met het ras 

We zijn sinds 2005 actief in de jachtwereld. In deze 15 jaar hebben we een breed netwerk opgebouwd. Via een bekende zijn we in aanraking gekomen met het ras: de Slovensky Kopov (Slowaakse Kopov). Vincent van Leuken en zijn vrouw Betty zijn eigenaar van Baba. Baba was onze eerste kennismaking met het ras. We waren erg onder de indruk en werden al snel verliefd op het ras. Het was ons al snel duidelijk dat wij zelf ook graag met dit ras verder wilden. Vincent en Betty hebben voor ons toen de contacten gelegd in Slowakije.  

Het heeft in totaal bijna twee jaar mogen duren voordat de juiste match voor ons in beeld kwam. De twee pups, Juno en Mila, zijn afkomstig van twee topfokkers, die beiden een halve dag reizen uit elkaar wonen. Beide fokkers, Michaela Antelova en Marek Cipker (Fokkers van Mila (Dora Warduina)) en Jaroslava (Fokster van Juno (Dajmont)) waren ontzettend aardige en gastvrije mensen. De ouders van beide pups, zijn erkende kampioenen. Ze komen allebei uit een totaal andere bloedlijn.
De moeder van Juno (Dajmont) is wereldkampioen exterieur, haar naam is Bony. De vader van Juno heet Haro. 
De vader en moeder van Mila (Dora Warduina) heten Gary en Ezra. Zij hebben beiden meerdere prijzen gewonnen in de Europese jachtwereld. In 2019 zijn we naar Slowakije gegaan om de ouders en de pups te ontmoeten. Vincent heeft op dat moment ook een jachtmaatje voor Baba gevonden: het zusje van Juno, Donna. 

De toekomst

Mila is drachtig en verwacht haar pups rond 8-12-2023